آخرین مطالب


احتمالا سوالی براتون پیش اومده که اصلا سوله یو بی ام چی هست؟

شاید واژه سوله یو بی ام رو شنیده باشین و ندونین که به چی میگن، و یا سردرگم شده باشید درون انواع نوشته های سایتها.
خب در این محتوا سعی می کنم خیلی ساده براتون توضیح بدم و شما رو با سوله یو بی ام آشنا کنم و اگر هم شد تصمیم و نظر شما رو به گرفتن سوله یو بی ام نسبت به خرید سوله های دیگر تغییر بدم. می خواهم نکاتی درباره سوله بهتون بگم و راهنمایی به شما در این باره انجام داده باشم و بگویم که اصلا آیا خوب هست که از سوله یو بی ام استفاده کرد یا خیر؟

راهها و انواع مختلفی برای ساخت سوله وجود دارد که هر کدام ویژگی خاص خود را دارا می باشد که یکی از پرکاربردترین آنها سوله یو بی ام است.
اگه خیلی ساده بگم سوله یو بی ام همون سوله قوسی هست. حالا میپرسین سوله قوسی چیست؟ اگه توی واژه های این کلمات دقت کنید مشخص هست، سوله ای که به صورت خمیده یا قوسی شکل هست رو میگن. سوله یو بی ام از جنس ورق گالوانیزه می باشد و همانطور هم که گفته شد بصورت قوسی است.
اینجا هم براتون یک عکس قرار میدم تا راحت متوجه منظورم بشین.

 

حالا برای اینکه بیشتر با سوله قوسی آشنا بشین میگم که سوله یو بی ام کلمه انگلیسی سوله قوسی هست و هیچ فرقی باهم نداره. کلمه UBM مخفف (Ultimate Building Machine) یا همون دستگاهی هست که با اون سوله ساخته میشه می باشد.
از این به بعد در اینجا از کلمه سوله یو بی ام استفاده می کنم که در خاطر شما بماند و به حافظه بلند مدت شما هم وارد شود. دستگاه خاصی وجود دارد که به آن CSU گفته می شود و روی آن ابزارهای تولید و کامپیوتر کنترل کننده می باشد که برای ساخت سازه یو بی ام از آن استفاده می کنند.
این دستگاه ساخت رو به محل نصب می برند و با اون سوله یو بی ام رو می سازند که برای ساخت سازه نیاز دارد تا درون نرم افزار کامپیوتر آن میزان طول و عرض سازه و ارتفاع و موارد دیگر را وارد آن کرده تا نرم افزار میزان خروجی ورق گالوانیزه را محاسبه کند و بر طبق آن سازه را طراحی نموده و فرم دهی پنل سازه های یو بی ام را انجام دهند.
در نهایت بعد از آن، اون تکه ها رو به هم پیچ می کنند و اتصال میدن و در نهایت سر جای محل قرارگیری اونجایی که پیچ کردن مستقر می کنند. ناگفته نماند که این نرم افزار قابلیت برآورد هزینه را دارا می باشد.
طراحی سوله باید توسط فرد متخصص و با تجربه انجام شود و همچنین بعد از نصب هم باید توسط بازرسهای فنی بررسی لازم انجام شود.
از بابت اینکه سوله یو بی ام سنگین و همچنین پیچ شده هست به ندرک میشه اون رو جابجا کنن و چون هزینه زیادی برای جابجایی داره و جابجایی اون مشکل هست این کار رو نمی کنن، این هم از معایب اون می باشد.
معمولا سوله های یو بی ام رو در متراژهای بالای 1000 متر می سازن چون از نظر اقتصادی زیر 1000 متر بصرفه نمی باشد.


حالا سوالی که پیش میاد اصلا چرا سوله یو بی ام؟

خب خیلی خلاصه بگم سوله یو بی ام هم مزایایی داره که باعث میشه از اون استفاده کنن. یکی اینکه نسبت به دیگر چیزها سبک تر می باشد، هزینه کمتری نسبت به دیگر سوله ها برای ساخت دارد که می توان 40 تا 60 درصد کمتر از موارد دیگر باشد، مقاومت بالایی در برابر زلزله و باد دارد، روند ساخت سریعتری دارد و سرعت نسبتا بسیار بالایی رو دارا می باشد و همین طور چون خود سوله کار دیوار را انجام می دهد و نیازی به دیوار کشی برای آن نیست و همین طور موارد دیگر تا الی آخر.
از طرفی کاربردهای سوله یو بی ام فراوانه و در بیشتر موارد قابل استفاده هست. همچنین این نوع سوله نسبت به بعضی از سوله ها بروزتره و با تکنولوژیهای جدید و بروز آماده و ساخته می شود و از نرم افزارهای پیشرفته و حرفه ای در اون استفاده می شود و بدین خاطر اگه به سوله یو بی ام سوله مدرن هم بگیم گزاف نگفتیم.
پیشنهاد ما این هست که بجای استفاده از سوله تیر ورقی از سوله قوسی استفاده بشه. خب اگه از تیر ورقی استفاده کرده باشین حتما می دونین که با دهانه بیشتر از 20 متر امکان ساخت نداره، از طرف دیگر هم هزینه های اون بسیار بالا هست و از نظر اقتصادی هم بصرفه نیست. سوله تیر ورقی چون از فولاد هست وزن زیادی رو هم داره که خود این هم از معایبش می شود نام برد.
برای عایق کاری سوله یو بی ام باید از پوششهای پلی اورتان استفاده کنند تا از اتلاف انرژی جلوگیری کرده و همچنین در برابر گرما و سرما مقاومت بالایی را داشته باشد و یکی از معایب استفاده از پلی اورتان این هست که جذب بوی زیاد به خود دارد و قابل جذب باکتری و میکروب بسیار زیاد نسبت به خود است و امکان ضد عفونی آن هم نیست بهمین دلیل نمی توان در کاربری های مرغداری یا دامداری استفاده کرد و از وزارت بهداشت نمی توان مجوز برای کابری های غذایی و دارویی و بیمارستانی را اخذ نمود.
سوله های یو بی ام چون از قوس زیادی برخوردار هستند بنابراین پرتی هایی در اطراف آن بوجود می آورد و دیگر این مکانها کارایی ندارد و می تواند مشکلاتی را در بر داشته باشد.
در این نوع سوله ها امکان ساخت چند طبقه نیست و نمی توان طبقه ای به سوله اضافه کرد.
از معایب دیگر سوله یو بی ام استفاده از ورود نور طبیعی به داخل سوله می باشد. بر خلاف سازه های سوله سبک خرپایی و تیر ورقی که می توان مقداری از پوشش سقف را با ورق پلی کربنات شفاف برای نورگیری از بیرون را پوشش داد، در این سازه بدلیل یک دست بودن سقف سوله این امکان وجود ندارد و باید از نور مصنوعی در آن استفاده برد.
یکی از مزایای استفاده از سوله یو بی ام این است که عملاً نیاز به تعمیر و نگهداری ندارند و در مقابل آب و زنگ زدن مقاوم هستند.